Nanette brengt geluk

Nanette Van Der Heiden-van Wezel is bezig de stichting Maximaal Geluk op te richten, welke als doel heeft de mentale gezondheid, veerkracht, weerbaarheid en het geluksgevoel van mensen met een licht verstandelijke beperking te vergroten. Dit doet zij door het aanbieden van Gelukscursussen en het verzorgen van Geluksdagen.

Nanette vertelt: ,,Veel van deze kanjers hebben vaak zelf niet de financiële mogelijkheden te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling en dit gaat mij aan mijn hart. Ze vallen tussen wal en schip. Een psycholoog of coach wordt maar deels vergoed en een training is vaak kostbaar en niet toereikend of niet toegespitst op hun doelen en wensen. Hier ga ik iets aan veranderen!”

Nanette, wat gaaf, vertel…hoe is dat zo gekomen? ,,Het is maart 2020, eerste lockdown, al mijn lezingen en trainingen worden geannuleerd. Ik heb wel wat werk, maar vooral veel tijd om na te denken over wat ik echt wil. Ik besef dat mijn werk er echt wel anders uit gaat zien het komende jaar. Ik wil actief bezig blijven met daar waar ik goed in ben. Dus ik neem contact op met Reinaerde, om daar als vrijwilliger Gelukslessen aan te bieden in de lockdown.”

Tijdens de trainingen krijgen de deelnemers praktische handvatten om hun geluksgevoel op hun eigen manier te verhogen. Dat de Gelukslessen bij Reinaerde uit zouden monden in een nieuwe stichting, had ze toen nog niet voorzien. Hoewel…de Gelukslessen waren zo’n succes, dat Nanette zelfs genomineerd werd voor de Kracht van Samen Award voor mooiste vrijwilligersactiviteit van 2020.

De resultaten van de training zijn fantastisch, vertelt Nanette. ,,De deelnemers raken me, wat een puurheid, echtheid. Ik geniet zo van deze kanjers. Ze groeien en bloeien in deze training. Dit maakt me zo trots. Waar de ene deelnemer milder en liever voor zichzelf is geworden, is de ander juist assertiever geworden en meer gaan durven en doen. Hun zelfvertrouwen is gegroeid. Dit zou ik veel vaker willen doen.”

Benieuwd naar hoe de deelnemers de Gelukslessen ervaren? Kijk op: https://youtu.be/0jN5WUvgu4E