Veerkracht

Waarom komt de een in een burn-out en gaat de ander lachend verder na een tegenslag?

Deze tijd doet een heel sterk beroep op onze veerkracht. We ontwikkelen onze veerkracht in rap tempo. Wij denken dat dat je leven na de pandemie ook veel makkelijker zal maken. 
Veerkracht is je vermogen om goed om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen, veranderingen en mogelijke stress. Je bent in staat om in moeilijke tijden positief, toekomstgericht en sterk te blijven en mee te veren met de nieuwe omstandigheden.

Mentale gezondheid

Veerkracht heeft met je mentale gezondheid te maken en ook met je mindset. Houd je vast aan wat je kent en aan hoe het was, of ben je in staat nieuwe uitdagingen en veranderingen te aanvaarden en te omarmen en daarmee een plek in je leven te geven?
De stress die je mogelijk ervaart, doordat je bijvoorbeeld een geliefde hebt verloren of je onderneming onder druk komt te staan, wordt niet bepaald door die gebeurtenis zelf, maar door de manier waarop jij daar mee om gaat. We noemen dat ‘coping’. Dat verklaart waarom de ene persoon na een faillissement vrolijk een nieuwe onderneming begint en de ander in een burn-out terecht komt.

Het is een thema dat ons bezig houdt. Graag inspireren wij je in deze inspiratiemail om jouw veerkracht te ontdekken en te koesteren.

Lees hier Inspiratiemail #8: Veerkracht