Wat neem ik mee van 2020 naar 2021?

Licht en donker 2020

Veel mensen willen 2020 zo snel als mogelijk afsluiten en vergeten. Wij horen geluiden als “dit was een verloren jaar” en “ergste jaar van mijn leven”.

En toch denken wij dat we veel kunnen leren van 2020. “No pain, no gain” is een bekende uitdrukking van topsporters. Wij van Live Your Purpose vertalen dat liever in “Omdat het soms donker is, kun je het licht beter waarnemen”.

Het jaar 2020 heeft ons veel doen leren, soms tegen wil en dank. En er zijn best wel veel dingen waar we dankbaar voor zijn.

Wat neem jij (wel) mee naar 2021?

PS i.v.m. het spamfilter kan het even duren alvorens wij jou bijdrage life zetten.

2 gedachten over “Wat neem ik mee van 2020 naar 2021?

  1. Een lastige vraag, met een divers en niet perse positief antwoord. Want ik heb vooral in prive én in werk ervaren dat de mens egoïstisch is. Dat mijn zogeheten vriendinnen minder vriendin zijn dan ik had gedacht. Maar ook de bevestiging dat de mensen die er wel toe doen, nog steeds dezelfde mensen zijn. Naar 2021 neem ik mee dat ik (meer) voor mijzelf moet kiezen, dat dat goed is. Ik neem minder balast mee naar 2021 omdat de balast veelal in 2020 is gefilterd.

  2. In 2020 heb ik vele lichtpuntjes mogen ervaren. Ik heb ontdekt dat het zelfs online mogelijk blijkt om elkaar aandacht te geven. Dat je via een scherm ook (aan)geraakt kan worden, zij het dan op meer energetisch niveau. Als introvert moest ik soms “out of my comfort zone” om actief betrokken te blijven in bepaalde groepen.

    Dit was zeker niet mijn donkerste jaar. Toen mijn zoon een paar jaar geleden een hersentumor en epileptische aanvallen kreeg, was dat vele male erger dan het wegvallen van inkomsten dit jaar. Toen hij geopereerd moest worden, bestraling en chemo kreeg en onze wereld heel klein werd, bleek dat er enorm veel betrokken mensen waren.

    Ik ben dankbaar voor het licht van andere mensen, waarin ik mij mag verwarmen. Waaronder natuurlijk mijn gezin, familie, lieve vrienden en jou als “live your purpose” nieuwsbrief lezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *