LYP Inspiratiemail #7: Bewustwording door corona

Aandacht Aanraking en Actief

vitamine A helpt

Aandacht, Aanraking, Actief

Een bizarre dag trekt zich aan mij voorbij. Winkels die dachten “actief” open te mogen blijven, moeten toch dicht. Ik omarm mijn bonusdochter, die extra “aandacht” nodig heeft. Ze is intens verdrietig. Haar opa is vannacht overleden. En mijn oudste zoon kan niet stoppen zijn net geadopteerde kittens te “knuffelen”.

Leven en dood, actief en passief. Het leven is vol Yin en Yang.

We zitten allemaal met kerst in een lock-down. Een combinatie die in eerste instantie schuurt. Ik wil het liefste met de hele familie lekker eten en drinken. En ook oud en nieuw uitbundig vieren. Dit jaar gaat dat helaas niet en worden we allemaal op onszelf terug geworpen. De winkels zijn dicht en we gaan in zeer kleine kring de feestdagen beleven.
Alsof het universum ons wil laten zien hoe we uit de bocht zijn gevlogen als mensheid. En de aarde ons terugstuurt naar de “roots” van deze periode in het jaar.

“Wat zijn dan de roots van deze eind december periode?”

Ik struin het internet af en lees dat lang geleden, nog voordat gelovigen de geboorte van Christus gingen vieren, deze periode bedoeld was om uit te rusten. Het werk op het land was gedaan en de dagen zijn te kort om hard en lang door te werken. Er was meer tijd voor echte aandacht voor elkaar.

Na 21 December (de kortste dag van het jaar) werd de komst van meer licht gevierd.
De oude Germanen versierden een boom vol lampjes. Aan het begin van de winter deed men zich nog één avond te goed aan lekker eten, in afwachting van betere tijden.

Er was tijd voor mooie gesprekken bij het knapperende kampvuur. Om het licht te zien in elkaar. Op een andere manier actief zijn door aandachtig te luisteren. Niet alleen naar elkaar, maar ook naar wat de aarde wil vertellen. En de aarde wil ons al heel lang iets duidelijk maken. Maar wordt niet gehoord door al het commerciële geweld, drukdoende, gestreste mensen en focus op meer en groter groeien.

Elkaar raken zonder aan te raken?

Ondanks alle ellende die Corona brengt, zie ik het ook als een wake-up-call. Zoals om beter naar de aarde te luisteren en om meer echte aandacht te hebben voor elkaar. Zelfs als we op fysieke afstand van elkaar moeten blijven, worden we uitgedaagd om te ontdekken hoe we elkaar toch kunt raken, zonder aan te raken. we worden in de werksituatie uitgedaagd om actief andere manieren van ondernemen te bedenken.

Gelukkig mogen de kerstboomverkopers open blijven, zodat we in kleine kring de oorsprong van de kerstperiode kunnen vieren. De komst van het licht in welke vorm dan ook.

In 2020 heb ik vele lichtpuntjes mogen ervaren. Ik heb ontdekt dat het zelfs online mogelijk blijkt om elkaar aandacht te geven. Dat je via een scherm ook (aan)geraakt kan worden, zij het dan op meer energetisch niveau. Als introvert moest ik soms “out of my comfort zone” om actief betrokken te blijven in bepaalde groepen.

Deze inzichten neem ik graag mee naar 2021. Ik ben dankbaar voor het licht van andere mensen, waarin ik mij mag verwarmen. Waaronder natuurlijk mijn gezin, familie, lieve vrienden en jou als “live your purpose” nieuwsbrief lezer.
Wat neem jij mee naar 2021?

Mertine Middelkoop

Lees hier inspiratiemail #7: Bewustwording door corona:
vitamine A helpt ❣