Live Your Purpose inspiratiemail

Vier samenwerkende ondernemingen houden je op de hoogte van de laatste trends, inzichten, tips en persoonlijke verhalen over de ontwikkeling van jouw organisatie en van jezelf.

We besteden onder andere aandacht aan deze thema’s:

Recruitment

De next generation professional maakt bewust keuzen als het gaat om werken. Een baan is niet: iedere dag naar je werk sjokken om alleen maar geld te verdienen en carrière te maken. Je wilt zinvol werk doen. Een job waar je iets van jezelf in kwijt kunt en en waar je jouw specifieke talenten  inzet. Dus richt je je niet alleen op jezelf, maar juist op anderen, op de omgeving en op een betere wereld. Dat geeft voldoening. Je doet iets, je leert iets omdat het bijdraagt aan de doelen die je zelf stelt en past bij de doelen van de mensen waarvoor je werkt.

Het Nieuwe Werken

Het ‘nieuwe werken’ is al jouw natuurlijke manier van werken. Je bent niet gebonden aan een vaste werkplek of strikte werktijden. Je werkt in wisselende samenstellingen. Doet veel online en komt alleen bij elkaar als dat zinvol is. Nieuwe vormen van samenwerking met minder hiërarchie en meer eigen verantwoording maken dat je je eigen werk continu moet managen.

Gedreven door je missie zoek je de opportuniteit op en neem je overogen risico’s. Je bent niet bang voor mislukkingen, want die komen toch wel. Je zet die nieuwe inzichten in om het volgende keer beter te doen.

Daar hoort een manier van leren bij die daarop aansluit.Dat betekent flexibel jouw eigen leerpad volgen en ‘just in time’: op het moment dat jij de nieuwe vaardigheid of kennis nodig hebt. En dat zo efficiënt mogelijk, via verschillende kanalen, is te volgen, waarbij jezelf de touwtjes in handen hebt. Training for Purpose biedt de optimale mix van trainingsactiviteiten, online activiteiten en community learning volgens leermethoden die rekening houdt met jouw agenda.

Het Nieuwe Leren

Het gaat er niet alleen om hoeveel vakkennis je in huis hebt, want alle kennis is één Google search van je verwijderd. De uitdaging is hoe je alle beschikbare kennis zo goed mogelijk in zet. Nieuwe vaardigheden en de juiste mindset maken daarom het verschil. Zelfontplooiing is een must. 

Je leert vooral door reflectie op je eigen werkwijze en door daarover met andere ondernemende professionals te spiegelen vergroot je je inzicht in je eigen succes. 

Het Nieuwe Leren is daarom een gezonde mix tussen online training, reflectiesessies met collega’s, coaching en vaardigheidstrainingen (clinics), gebaseerd op jouw praktijk en gericht op jouw doel. We bieden de personal skills en business skills die belangrijk zijn om verder te komen met jouw missie.

Zingeving

Werknemers en zelfstandig professionals worstelen met hun belonging’ en purpose’. Geeft het werk de voldoending die je er van verwachtte? Wat is er voor nodig om het gevoel van zinvol werk’ te krijgen? Wat is purpose? Voor wie en wanneer?

On-boarding

Het recruiteren is één ding. Mensen boeien en binden zodat ze willen blijven is een ander ding. Wat is daar voor nodig? Wat zijn manieren om on-boarding goed te organiseren?

Flexibiliteit

Organisaties kantelen, ze worden platter en werken lean’ en agile’ in zelfsturende teams. Hoe pas jij in deze ontwikkeling? Wat bekent agile’ voor jouw vak of ondernemerschap? Zelfsturende teams brengen veel persoonlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Je organiseert je eigen werk. Ben je daar klaar voor? Hoe doe je dat eigenlijk? Wat moet je veranderen? 

Daarnaast zien we de projectificering’ van het werk. Dat betekent dat steeds vaker resultaten in projecten, programma’s en tijdelijke samenwerkingsverbanden tot stand komen. Jouw rol daar in is steeds een andere. Soms als expert, dan weer als opdrachtgever of projectleider.

Je bent zelf flexibel in je aanpak en je wilt flexibel kunnen werken, ondernemen en leren. De scheidslijn werk-privé is soms klein. Zorg, ontspanning en werk lopen vaak door elkaar. Daarom ben je het liefst tijd- en plaatsonafhankelijk bezig met mobiele technologie.

Training for Purpose besteedt veel aandacht aan deze ontwikkelingen om jouw skills-set toekomstbestendig te houden.

Kennis delen

Kennis doe je niet alleen op uit goede boeken en van een fijne docent, maar juist ook van collega’s en ervaren professionals uit jouw werkveld. De leer- en werkvormen Training for Purpose benutten dit kenniskapitaal maximaal. Ook zullen anderen weer van jou leren. Dat vinden wij leuk en belangrijk.

Personal skills

Zelfstandig professional zijn vraagt veel meer dan alleen een kei zijn op je eigen vakgebied. Relaties onderhouden, gesprekken voeren, onderhandelen, presenteren, teams opzetten, time management, invloed uitoefenen, stakeholders managen, werken aan zelfvertrouwen, projectmatig werken, assertiviteit, personal branding, ontspanning en zelfinzicht. Het zijn die vaardigheden waarin je jezelf altijd kunt verbeteren, omdat je weet dat je er een betere professional door wordt en het tot betere resultaten leidt. Ze vormen dan ook de kern van onze programma’s.

Business skills

Verkopen, business development, situationeel leiding geven, delegeren, projectmanagement, relatiebeheer, onderhandelen, productontwikkeling, online marketing, content markering, social media, personal branding en contracting. Als ondernemer zet je een veelheid aan business skills in om je klanten tevreden te houden, nieuwe producten in de markt te zetten, omzet te genereren, leiding te geven en je onderneming uit te bouwen. Onze programma’s bieden dan ook legio mogelijkheden om te werken aan je leiderschaps- en ondernemersvaardigheden.

Permanente educatie

Leren is niet alleen iets voor de start van je carrière. Je blijft voortdurend aan jezelf werken om de veranderingen bij te benen een je persoonlijke vaardigheden aan te scherpen voor de uitdagingen van morgen. Training for Purpose is permanente educatie voor pro’s en entrepreneurs. Voor jou als zelfbewuste ondernemende professional. Je wilt werken aan je eigen vaardigheden voor die uitdagingen die op jouw weg liggen naar het doel wat jij wilt bereiken. Niet het doel van iemand anders.

Co-creatie

Innovatie ontstaat door het maken van nieuwe verbindingen tussen bestaande kennisdomeinen. Innoverende ondernemingen weten steeds op nieuwe manieren kennis en expertises met elkaar in contact te brengen en mensen echt te laten samenwerken. Het is daarbij minder van belang of deze mensen nu bij jouw op de pay-roll staan, zelfstandig zijn of voor een geheel andere organisaties werken. Als ze maar in staat worden gesteld als team al kennisdelend aan nieuwe producten te werken. Zo ontstaat co-creatie.

Lees meer over de nieuwe professional

Meld je aan en blijf bij:


Aanmelden voor Live Your Purpose updates

* vereiste velden

Training for Purpose is een samenwerking van Van Bommel professionalisering met Familie van iMercademy en  Journalist/Producer Jolet

Volg ons op Twitter @ProSkills_team